Doeltreffende gesprekken voeren

Elke dag voeren we talloze gesprekken. Steeds met een andere aanleiding of een ander doel. Niet elk gesprek is even geslaagd. Je bereikt vaak niet het doel dat je voor ogen had.Met een aantal eenvoudige technieken, tips en aandacht voor mogelijke valkuilen, leren we je om meer uit je gesprekken te halen. Door de juiste vragen te stellen op het juiste moment, kan je je gesprekspartner helpen om beter onder woorden te brengen wat hij/zij precies bedoelt. We reiken verschillende basistechnieken aan waarmee je (meer) diepgang kan creëren in je gesprekken.

Wat leer je?

Je krijgt inzicht in het begrip perceptie

Je krijgt inzicht in het verschil tussen observeren, interpreteren en oordelen

Je leert tal van gesprekstechnieken die helpen om meer doeltreffend te communiceren

Je leert actief luisteren, en hoe non-verbale communicatie hierin een rol speelt

Je krijgt inzicht in verschillende types van vragen en wanneer je welke vragen kan inzetten

Je leert doorvragen

Je leert over mogelijke valkuilen

Hoe leer je?

In verbindingWe vinden het belangrijk dat er van én met elkaar kan geleerd worden. Dit resulteert in echt samen leren, met aandacht voor ieders persoonlijke kwaliteiten en talenten.
Vol vertrouwenWe creëren een veilige context, waarin respectvol met elkaar omgegaan wordt. Zorgzaam confronteren en een spiegel voorhouden zijn voor ons waardevolle elementen in het leren.
InteractiefWe werken met een combinatie van theorie en oefeningen, waarbij de groep als leerinstrument wordt ingezet. Zelf aan de slag gaan met de aangereikte theorie en modellen, staat dan ook centraal tijdens deze workshop.

Duur

Eén dag

Voor wie?

Iedereen die wil bijleren over het voeren van gesprekken

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig voor het volgen van deze workshop. We gaan gedurende de dag actief aan de slag om je competenties in functie van het voeren van gesprekken aan te scherpen.
We vertellen je graag meer over onze realisaties zodat je zelf kan oordelen wat de waarde voor jou kan zijn. De koffie krijg je er gratis bij!