We rijden met de auto langs de imposante fabriek van busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier). Ondanks de grote productiehallen op het domein valt ons oog meteen op het grote bord langs de kant van de weg. “Wil jij spelen voor #TeamVanHool?”. De website bevestigt wat we dachten: Van Hool is op zoek naar tal van nieuwe medewerkers om mee te bouwen aan de verdere groei van hun familiebedrijf.

Britt heeft mee aan de kar getrokken bij het aanwerven van een nieuwe medewerker voor onze communicatiedienst, en hoe!

Voortdurend beschikbaar voor overleg, goede analyse na de eerste intake, goede opvolging en… aan een hoog tempo.

Echt een mondige partner in business met bovendien een gezonde zin voor humor!

Dirk Snauwaert - Communications Manager

Where it all started...

Het is mei 2023 wanneer onze recruiter Britt haar stoute schoenen aantrekt en het telefoonnummer van Van Hool draait. Er staat namelijk een vacature open voor een recruiter die graag actief op zoek gaat naar kandidaten, een job die haar op het lijf geschreven is!
Drie gesprekken later kan Britt starten bij het familiebedrijf gepassioneerd door transport en gedreven door technische innovatie. Een mooie kans om haar skills als recruiter en partner van de business verder aan te scherpen.

Versterken van vertrouwen

Van bij de start merkt Britt dat het belangrijk is om het vertrouwen in het rekruteringsteam te versterken. Door de hiring managers te betrekken in de rekruteringsstrategie en hen regelmatig updates te bezorgen over de stand van zaken van hun vacatures, slaagt ze erin om een hechte samenwerking op te bouwen. Samen met haar collega-recruiters zorgt ze ervoor dat de samenwerking tussen de reccruiters en de business steeds vlotter en vlotter verloopt.

Succesverhaal

Binnen het rekruteringsteam nam Britt de rekrutering en selectie van verschillende sleutelposities binnen het bedrijf op zich. Ze zocht onder andere actief naar kandidaten voor functies zoals onder andere methode ingenieur, logistiek manager, grafisch designer, projectingenieur, enz.
Britt was verantwoordelijk voor het zoeken, aantrekken & selecteren van deze profielen. Van het schrijven van aantrekkelijke vacatureteksten en actieve zoektochten op allerhande jobboards tot het selecteren van kandidaten die niet alleen over de nodige technische vaardigheden beschikten, maar ook pasten binnen de bedrijfscultuur van Van Hool.
Na een periode van 6 maanden blikken we met trots terug op de 13 succesvolle aanwervingen die we bij Van Hool hebben kunnen realiseren.
Ben je ook geïnteresseerd in organisatieontwikkeling en lijkt het je handig om op elk moment een community aan experts binnen handbereik te hebben?